Αφαίρεση κονδυλωμάτων

Μία από τις μεθόδους για την αφαίρεση των κονδυλωμάτων είναι η χρήση λέιζερ

Η εμφάνιση κονδυλωμάτων στο δέρμα υποδηλώνει μόλυνση με HPV (ιός ανθρώπινων θηλωμάτων). Ο εντοπισμός των δερματικών αυξήσεων σε ανοιχτές περιοχές του σώματος (πρόσωπο, λαιμός, δάχτυλα) γίνεται αντιληπτός ως αισθητικό ελάττωμα και οδηγεί σε συμπλέγματα και ψυχολογικά προβλήματα. Ο ιός των θηλωμάτων είναι μεταδοτικός και μπορεί να μεταδοθεί μέσω της επαφής. Σε αυτό το άρθρο θα μιλήσουμε για το πώς να απαλλαγείτε από τα κονδυλώματα και ποιες μέθοδοι ελέγχου θεωρούνται οι πιο αποτελεσματικές.

Γιατί εμφανίζονται;

Οι δερματικές αναπτύξεις ιογενούς φύσης θεωρούνται καλοήθη νεοπλάσματα. Προκύπτουν από τον πολλαπλασιασμό του ιού των θηλωμάτων, ο οποίος εισέρχεται στο σώμα μέσω μικροβλαβών στο δέρμα. Η μόλυνση εμφανίζεται μέσω στενής επαφής με ένα μολυσμένο άτομο ή με κοινή χρήση οικιακών ειδών. Το παθογόνο μπορεί να εισέλθει στο σώμα μέσω της επαφής με μια μολυσμένη επιφάνεια κατά τη μεταφορά ή σε δημόσιους χώρους.

Ο ενεργός σχηματισμός αυξήσεων διευκολύνεται από τη μείωση της ανοσίας που προκαλείται από έναν αριθμό δυσμενών παραγόντων. Αυτά περιλαμβάνουν πρόσφατες ασθένειες ή επιδείνωση χρόνιων ασθενειών, σοβαρές στρεσογόνες καταστάσεις, κακό περιβάλλον και κακές συνήθειες. Ένα εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα δεν μπορεί να καταστρέψει αποτελεσματικά τα κύτταρα που έχουν μολυνθεί από τον ιό, με αποτέλεσμα να πολλαπλασιάζονται γρήγορα και να σχηματίζουν τις χαρακτηριστικές αναπτύξεις.

Πώς να αφαιρέσετε ένα κονδυλωμάτων έτσι ώστε να μην εμφανιστούν πολλά νέα στη θέση του; Όλες οι θεραπευτικές επιλογές θα πρέπει να συμπληρώνονται με αντιική θεραπεία για να περιοριστεί η περαιτέρω εξάπλωση του ιού των θηλωμάτων. Ένας άλλος σημαντικός τομέας είναι η ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να θέσετε τον ιό σε «κατάσταση ύπνου» και να αποτρέψετε πιθανές υποτροπές.

Τύποι κονδυλωμάτων

Πώς να αφαιρέσετε ένα κονδυλωμάτων που χαλάει την εμφάνισή σας και προκαλεί συνεχή ενόχληση; Αυτή η ερώτηση πρέπει να απευθύνεται σε έναν δερματολόγο. Ο γιατρός θα επιλέξει τις μεθόδους θεραπείας λαμβάνοντας υπόψη την τροποποίηση του ιού και τον τύπο του όγκου. Για ορισμένα κονδυλώματα καλό είναι να αφαιρεθούν αμέσως, για άλλα καλό είναι να αντιμετωπιστούν με φαρμακευτική αγωγή.

Ένα κονδυλώματα στο δέρμα που μπορεί να αφαιρεθεί με πολλούς τρόπους

Οι κύριες μορφές κονδυλωμάτων:

 • Απλή (χυδαία) – στρογγυλεμένες αναπτύξεις με τραχιά επιφάνεια με τη μορφή κόμβου που προεξέχει πάνω από το δέρμα.
 • Επίπεδοι είναι αρκετοί σχηματισμοί με πυκνή, λεία επιφάνεια που σχεδόν δεν προεξέχουν πέρα από το δέρμα. Τα παιδιά και οι έφηβοι προσβάλλονται συχνότερα.
 • Palmoplantar – επώδυνοι όζοι με βαθιά ρίζα καλυμμένη με κερατινοποιημένο στρώμα. Εμφανίζονται σε περιοχές μηχανικής κρούσης ή σταθερής πίεσης.
 • Νηματώδης - μοιάζουν με επιμήκεις αναπτύξεις σε ένα λεπτό στέλεχος. Εντοπίζεται στην περιοχή των βλεφάρων, των ματιών, των μασχαλών και των πτυχών της βουβωνικής χώρας.
 • Τα κονδυλώματα των γεννητικών οργάνων έχουν λοβώδη δομή και στην εμφάνιση μοιάζουν με θηλώματα. Σχηματίζονται στην περιοχή του περινέου και στα γεννητικά όργανα.

Άλλοι συνήθεις τύποι νεοπλασμάτων περιλαμβάνουν τα περιγοντικά κονδυλώματα και τα γεροντικά κερατώματα.

Η αφαίρεση των αναφερόμενων τύπων γίνεται με διαφορετικούς τρόπους. Για παράδειγμα, τα κονδυλώματα στο πρόσωπο δεν μπορούν να αφαιρεθούν με επιθετικά μέσα ή να καταφύγουν σε καυτηριασμό ή κατάψυξη βλαστών. Αυτή η προσέγγιση δεν αποκλείει το σχηματισμό ουλών και χημικών εγκαυμάτων. Τα επίπεδα κονδυλώματα τείνουν να συγκεντρώνονται σε μεγάλες ομάδες. Σε αυτή την περίπτωση, πολλές μέθοδοι αφαίρεσης υλικού και χημικών δεν είναι κατάλληλες εκτός από έναν ειδικό τύπο λέιζερ.

Μερικές φορές οι όγκοι του δέρματος εξαφανίζονται μόνοι τους χωρίς θεραπεία. Σε άλλες περιπτώσεις, ένα άτομο μπορεί να μην μπορεί να αντιμετωπίσει τις δερματικές αυξήσεις για χρόνια, καθώς ορισμένοι τύποι έχουν την τάση να υποτροπιάζουν. Πώς να αφαιρέσετε ένα κονδυλωμάτων έτσι ώστε να μην εμφανιστούν νέοι σχηματισμοί στο μέλλον; Πολλά εξαρτώνται από τη σωστή διάγνωση και τη σωστή θεραπευτική τακτική.

Πότε πρέπει να διαγραφεί;

Υπάρχει η άποψη ότι η αφαίρεση καλοήθων όγκων δεν είναι απαραίτητη γιατί δεν αποτελούν ιδιαίτερο κίνδυνο. Αλλά οι γιατροί δεν συμφωνούν με αυτή τη στάση. Τα κονδυλώματα στο πρόσωπο επηρεάζουν την εμφάνιση, προκαλούν ψυχολογικά προβλήματα και δυσκολεύουν την επικοινωνία με τους ανθρώπους.

Οι αυξήσεις σε άλλα εκτεθειμένα μέρη του σώματος (χέρια, λαιμός, κεφάλι, ντεκολτέ) μπορεί να καταστραφούν κατά λάθος κατά το ξύρισμα, τις διαδικασίες υγιεινής ή την τριβή με τα ρούχα. Ένα τραυματισμένο κονδυλωμάτων αποτελεί σοβαρό κίνδυνο καθώς υπάρχει κίνδυνος βακτηριακής μόλυνσης ή ακόμα και κακοήθους εκφυλισμού.

Μεγάλο κονδυλωμάτων σε ένα δάχτυλο που πρέπει να αφαιρεθεί

Σε ποιες περιπτώσεις είναι απαραίτητο να αναζητήσετε επείγουσα ιατρική βοήθεια;

 • η ανάπτυξη του δέρματος αυξάνεται γρήγορα και αυξάνεται σε μέγεθος.
 • το σχήμα και το χρώμα του νεοπλάσματος αλλάζει.
 • ο κονδυλωμάτων γίνεται επώδυνος και αιμορραγεί.
 • Τα πελματιαία κονδυλώματα πονάνε πολύ και δυσκολεύουν το περπάτημα.
 • Τα κονδυλώματα των γεννητικών οργάνων (κονδυλώματα των γεννητικών οργάνων) προκαλούν ενόχληση κατά τη σεξουαλική επαφή, τις κινήσεις του εντέρου και την ούρηση.

Εάν υπάρχει κίνδυνος κακοήθους εκφυλισμού, οι ύποπτοι όγκοι πρέπει να αφαιρούνται αμέσως. Σε τέτοιες περιπτώσεις, όχι μόνο η υγεία, αλλά και η ζωή ενός ατόμου εξαρτάται από τις σωστές και εξειδικευμένες ενέργειες ενός γιατρού.

Εάν το νεόπλασμα είναι ανώδυνο και δεν προκαλεί ανησυχία, δεν απαιτείται χειρουργική επέμβαση. Για να μάθετε πώς να αφαιρέσετε ένα κονδυλωμάτων στο σπίτι, συμβουλευτείτε έναν δερματολόγο. Ο γιατρός θα συστήσει μια θεραπεία που είναι η βέλτιστη για την περίπτωσή σας. Εάν δεν επιτευχθεί κανένα αποτέλεσμα, θα πρέπει να καταφύγετε σε πιο ριζικές μεθόδους - αφαίρεση όγκων με μεθόδους υλικού.

Αφαιρέστε τα κονδυλώματα στο σπίτι

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για την καταπολέμηση των δερματικών αυξήσεων χρησιμοποιώντας ειδικές χημικές ουσίες. Αυτά περιλαμβάνουν φάρμακα με κερατολυτική (πίλινγκ), καυτηριαστική και μουμιοποιητική δράση. Ένας δερματολόγος θα σας πει ποιο προϊόν αφαίρεσης κονδυλωμάτων να επιλέξετε. Δεν πρέπει να κάνετε αυτοθεραπεία - πρώτα πρέπει να μάθετε τον τύπο του σχηματισμού και μόνο στη συνέχεια να προχωρήσετε στις διαδικασίες.

Νέες αναπτύξεις ιογενούς φύσης τείνουν να επαναλαμβάνονται - συχνά αρκετές νέες εμφανίζονται στο σημείο του αφαιρεθέντος κονδυλώματος. Μόνο η ολοκληρωμένη θεραπεία μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της περαιτέρω εξάπλωσης του ιού. Για να γίνει αυτό, πρέπει επίσης να πάρετε αντιιικά και ανοσοτροποποιητικά φάρμακα που εμποδίζουν τον πολλαπλασιασμό του παθογόνου και εξασφαλίζουν σταθερή ύφεση.

Αυτοαφαίρεση κονδυλωμάτων με ειδικό προϊόν

Ο ιός των θηλωμάτων, μόλις εισέλθει στο σώμα, παραμένει σε αυτό για πάντα. Ο κύριος στόχος της σύνθετης θεραπείας είναι να τη φέρει σε ανενεργή κατάσταση προκειμένου να εξαλειφθούν οι ορατές εκδηλώσεις στο δέρμα. Ένας ειδικός ξέρει πώς να απαλλαγεί από τα κονδυλώματα στο σπίτι για να ξεχάσει για πάντα το δυσάρεστο πρόβλημα. Εάν εμφανιστούν όγκοι στο δέρμα, πρέπει να επισκεφθείτε γιατρό, να υποβληθείτε σε διαγνωστική εξέταση και μόνο στη συνέχεια να ξεκινήσετε τη θεραπεία.

Πώς να αφαιρέσετε γρήγορα ένα κονδυλωμάτων στο σπίτι

Τα πιο αποτελεσματικά μέσα για την καταπολέμηση της ανάπτυξης του δέρματος περιλαμβάνουν προϊόντα που βασίζονται σε οξέα, αλκάλια ή υγρό άζωτο. Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στον τρόπο χρήσης του για την αφαίρεση ενός κονδυλώματος στο σπίτι.

 1. Ένα υδατικό διάλυμα με βάση το κάλιο και το νάτριο αλκάλι, το οποίο, όταν εφαρμόζεται σε ένα νεόπλασμα, προκαλεί νέκρωση (θάνατο) των ιστών του. Τα καυστικά αλκάλια διεισδύουν βαθιά στη δομή ανάπτυξης (μέχρι τη ρίζα), προκαλώντας την ξήρανση του κονδυλώματος και την πτώση σύντομα. Απαιτείται προσοχή κατά τη χρήση του φαρμάκου. Τα επιθετικά αλκάλια μπορούν να προκαλέσουν εγκαύματα σε υγιείς ιστούς, επομένως το δέρμα γύρω από την ανάπτυξη πρέπει πρώτα να λιπαίνεται με βαζελίνη ή βρεφική κρέμα. Χρησιμοποιώντας ένα ειδικό απλικατέρ, εφαρμόστε μια μικρή ποσότητα του διαλύματος στο κονδυλωμάτων και περιμένετε μέχρι να στεγνώσει τελείως.
 2. Μια βελτιωμένη έκδοση ενός φαρμάκου που έκτοτε έχει διακοπεί. Ένα ελαιώδες υγρό με βάση τη φαινόλη και την 3-μεθυλφαινόλη έχει καυστική και μουμιοποιητική δράση. Αυτό προκαλεί το κονδυλώματα να πεθάνει και να πέσει. Για να αποφύγετε χημικά εγκαύματα, μην αφήνετε το διάλυμα να έρθει σε επαφή με υγιές δέρμα. Πριν από τη διαδικασία, θα πρέπει να εφαρμοστεί πάστα ψευδαργύρου στην περιοχή γύρω από το κονδυλωμάτων. Οι αναπτύξεις αντιμετωπίζονται σημείο προς σημείο, λιπαίνονται 3-4 φορές και περιμένουμε να απορροφηθεί το υγρό. Ο αριθμός των διαδικασιών είναι από 4 έως 10, ανάλογα με τον τύπο και την περιοχή εντοπισμού του κονδυλώματος.
 3. Ένα αποτελεσματικό προϊόν ελβετικής παραγωγής που βασίζεται σε συνδυασμό πολλών οξέων (γαλακτικό, οξαλικό, οξικό, νιτρικό). Το φάρμακο διατίθεται με τη μορφή άχρωμου διαλύματος, το οποίο έχει ισχυρή μουμιοποιητική δράση όταν χρησιμοποιείται. Πριν χρησιμοποιήσετε το φάρμακο, είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε πυκνά, κερατινοποιημένα στρώματα. Για να γίνει αυτό, συνιστάται ο ατμός του σχηματισμού σε ζεστό νερό ή αρχικά η χρήση σκευασμάτων με κερατολυτική δράση (π. χ. σαλικυλική αλοιφή). Το διάλυμα εφαρμόζεται προσεκτικά χρησιμοποιώντας ειδικό απλικατέρ, προσέχοντας να μην πέσει σε υγιές δέρμα. Η διαδικασία επαναλαμβάνεται πολλές φορές με διαλείμματα 1 ημέρας.
 4. Ένα φάρμακο που καταστρέφει τον ιστό των κονδυλωμάτων παγώνοντάς τον. Τα ενεργά συστατικά, ένα μείγμα διμεθυλαιθέρα και προπανίου, έχουν το ίδιο αποτέλεσμα με τη διαδικασία αφαίρεσης κονδυλωμάτων με υγρό άζωτο. Το φάρμακο παράγεται σε κουτιά με ακροφύσιο αερολύματος. Η θερμοκρασία εξόδου του μείγματος φτάνει τους – 57 °C. Η σύνθεση ψύξης εφαρμόζεται με τη χρήση ειδικού απλικατέρ και διατηρείται στην ανάπτυξη για 3 έως 40 δευτερόλεπτα, ανάλογα με τον τύπο του όγκου. Η ισχυρή ψύξη του κονδυλώματος οδηγεί σε καταστροφή και νέκρωση παθολογικών ιστών. Λίγες ημέρες μετά τη θεραπεία, ο σχηματισμός πεθαίνει.

Μεταξύ άλλων προϊόντων αφαίρεσης κονδυλωμάτων, τα ακόλουθα φάρμακα είναι δημοφιλή:

 • Διάλυμα με βάση το γαλακτικό και το σαλικυλικό οξύ.
 • Κρέμα πάστας με γλυκυρριζικό οξύ.
 • Αεροζόλ για κατάψυξη.
 • Μολύβι με βάση το νιτρικό άργυρο.
 • Κερατολυτικό με σαλικυλικό οξύ;
 • ένα φάρμακο με καυστική δράση με βάση την ποδοφυλλοτοξίνη για τη θεραπεία των κονδυλωμάτων των γεννητικών οργάνων.
 • Τζελ με βάση πολυσακχαρίτες από φύτρα πατάτας με αντιική δράση.
 • Αλοιφή με ιντερφερόνη άλφα-2b, που διεγείρει την τοπική ανοσία.

Όλες οι θεραπείες που αναφέρονται μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο αφού συμβουλευτείτε το γιατρό σας. Για να επιτευχθεί το απαραίτητο θεραπευτικό αποτέλεσμα, πρέπει να ληφθούν υπόψη ο τύπος και η δομή του όγκου, η περιοχή εντοπισμού του και οι πιθανές αντενδείξεις.

Πώς να αφαιρέσετε τα κονδυλώματα στο δάχτυλο

Οι αυξήσεις στα δάχτυλα δεν είναι μόνο ένα αισθητικό πρόβλημα, αλλά αποτελούν επίσης άμεση απειλή για τους άλλους. Το παθογόνο μπορεί εύκολα να μεταδοθεί σε ένα υγιές άτομο μέσω χειραψίας ή στενής επαφής. Είναι πιθανό οι όγκοι να καταστραφούν κατά τη διάρκεια σωματικής εργασίας ή διαδικασιών υγιεινής.

Πώς να αφαιρέσετε ένα κονδυλωμάτων από ένα δάχτυλο με τη βοήθεια φαρμάκων χωρίς να καταφύγετε σε μεθόδους υλικού; Οι ειδικοί προτείνουν προϊόντα με μουμιοποιητικό αποτέλεσμα. Η χρήση στυλό με βάση το νιτρικό ασήμι δίνει καλό αποτέλεσμα, αλλά δεν πρέπει να περιμένετε γρήγορα αποτελέσματα από αυτή τη μέθοδο.

Πριν αφαιρέσετε ένα κονδυλωμάτων στο δάχτυλό σας, συμβουλευτείτε το γιατρό σας. Ίσως η καλύτερη λύση θα ήταν η χρήση προϊόντων με αποτέλεσμα κατάψυξης. Με τη βοήθεια τέτοιων φαρμάκων, μπορείτε να απαλλαγείτε από μεγάλες αυξήσεις σε μόλις 5-7 ημέρες.

Κονδυλώματα δακτύλων και πελματιαία κονδυλώματα

Μερικές φορές πολλά νέα κονδυλώματα εμφανίζονται ταυτόχρονα στο σημείο του αφαιρεθέντος όγκου. Σε αυτή την περίπτωση, απαιτείται μια ολοκληρωμένη προσέγγιση. Εκτός από παράγοντες με καυτηριωτική ή νεκρωτική δράση, είναι απαραίτητη η χρήση φαρμάκων με αντιική δράση. Ένας δερματολόγος θα σας συμβουλέψει για το πώς να απαλλαγείτε οριστικά από ένα κονδυλωμάτων στο δάχτυλό σας. Για να σταματήσετε την εξάπλωση του ιού, πρέπει επιπλέον να πάρετε δισκία και να θεραπεύσετε τις αναπτύξεις με τζελ ή αλοιφή με αντιικά αποτελέσματα.

Πώς να απαλλαγείτε από ένα κονδυλωμάτων στο πόδι σας

Η αφαίρεση των πελματιαίων κονδυλωμάτων συνδέεται με ορισμένες δυσκολίες. Πρόκειται για επώδυνες δομές με βαθιές ρίζες, η επιφάνεια των οποίων καλύπτεται με ένα στρώμα σκληρυμένου δέρματος. Προκειμένου ένα φάρμακο με νεκρωτική δράση να διεισδύσει στις βαθιές δομές των παθολογικών ιστών, είναι απαραίτητο πρώτα να αποσβεσθεί η ανάπτυξη και να καθαριστεί η μαλακωμένη κεράτινη στοιβάδα. Μια άλλη επιλογή είναι η χρήση ενός κερατολυτικού παράγοντα (όπως ένα έμπλαστρο ή αλοιφή που περιέχει σαλικυλικό οξύ). Τα προϊόντα με βάση το σαλικυλικό οξύ μαλακώνουν και απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα του δέρματος.

Μετά από προκαταρκτική προετοιμασία, συνιστάται η επεξεργασία της ανάπτυξης με ένα αλκαλικό ή όξινο παρασκεύασμα ή η χρήση ενός προϊόντος με αποτέλεσμα κατάψυξης. Το πιο σημαντικό είναι να καταστραφεί η ρίζα του κονδυλώματος, η οποία πηγαίνει βαθιά στο χόριο. Μόνο σε αυτή την περίπτωση είναι δυνατό να αποφευχθούν επαναλαμβανόμενες υποτροπές και η εμφάνιση νέων σχηματισμών.

Επώδυνη μυρμηγκιά στο πόδι με βαθιά ρίζα

Τα κονδυλώματα στο πρόσωπο δεν μπορούν να αφαιρεθούν με επιθετικά μέσα. Εάν το δέρμα είναι ευαίσθητο, μπορεί να συμβεί ένα χημικό έγκαυμα, το οποίο στη συνέχεια οδηγεί σε μια αντιαισθητική ουλή. Ως αποτέλεσμα, θα προκύψει άλλο ένα αισθητικό πρόβλημα. Συνιστάται η αφαίρεση όγκων στο πρόσωπο χρησιμοποιώντας ήπιες μεθόδους (για παράδειγμα, αφαίρεση κονδυλώματος με λέιζερ).

Όταν επιλέγετε μια μέθοδο θεραπείας, θα πρέπει να λάβετε υπόψη τον τύπο και τη θέση των κονδυλωμάτων. Για παράδειγμα, κατά τη θεραπεία πολλαπλών επίπεδων κονδυλωμάτων, δεν πρέπει να καταφεύγετε σε παράγοντες με καυστικές ή μουμιοποιητικές επιδράσεις. Κατά τη θεραπεία των κονδυλωμάτων των γεννητικών οργάνων, μπορούν να χρησιμοποιηθούν φάρμακα με μια ορισμένη συγκέντρωση διαφόρων οξέων, τα οποία εφαρμόζονται τοπικά. Για να αποφύγετε εγκαύματα, αλλεργικές αντιδράσεις και άλλες παρενέργειες, πρέπει πρώτα να συμβουλευτείτε έναν γιατρό.

Τεχνικές υλικού

Εκτός από τα φάρμακα, χρησιμοποιούνται συχνά μέθοδοι υλικού για την καταπολέμηση των κονδυλωμάτων. Μερικά από αυτά έχουν χρησιμοποιηθεί για δεκαετίες, άλλα αναπτύχθηκαν πρόσφατα και θεωρούνται τα πιο προηγμένα και ασφαλή.

Ηλεκτροπηξία

Αυτή η μέθοδος συνιστάται για την αφαίρεση χυδαίων, αγκάθων και κονδυλωμάτων των γεννητικών οργάνων. Βασίζεται στην καύση του ιστού ανάπτυξης με ηλεκτρικό ρεύμα. Ο ηλεκτροπηκτικός είναι μια συσκευή που παράγει ηλεκτρικά κύματα συγκεκριμένης συχνότητας. Το ακροφύσιο εργασίας έχει ένα βρόχο στο άκρο που θερμαίνεται αμέσως σε υψηλή θερμοκρασία και κόβει τους όγκους ενώ καυτηριάζει τα αιμοφόρα αγγεία για να αποτρέψει την αιμορραγία και τη μόλυνση του χειρουργικού πεδίου.

Κρυοκαταστροφή – αφαίρεση κονδυλωμάτων με χρήση υγρού αζώτου

Σε μία μόνο συνεδρία μπορείτε να αφαιρέσετε πολλές αναπτύξεις ταυτόχρονα. Αυτή είναι μια παλιά, δοκιμασμένη και φθηνή μέθοδος. Ωστόσο, έχει μια σειρά από μειονεκτήματα - τον κίνδυνο δημιουργίας ουλών, πόνου και μακρά περίοδο αποκατάστασης.

Κρυοκαταστροφή

Αφαίρεση κονδυλωμάτων με χρήση μεθόδων αζώτου ή κρυοκαταστροφής – κατάψυξη του σχηματισμού με επακόλουθο θάνατο. Αυτή είναι μια από τις πιο απλές, αναίμακτες και ανώδυνες διαδικασίες. Το κονδυλωμάτων αντιμετωπίζεται με απλικατέρ ή κατευθυνόμενο πίδακα υγρού αζώτου για λίγα δευτερόλεπτα.

Η εξαιρετικά χαμηλή θερμοκρασία (-196°C) εξασφαλίζει ταχεία κατάψυξη και καταστροφή των παθολογικών ιστών. Στο σημείο του κονδυλώματος σχηματίζεται μια κυψέλη, η οποία σύντομα ανοίγει και στεγνώνει. Μια ξηρή κρούστα παραμένει στη θέση της και σύντομα πέφτει μόνη της.

Αφαίρεση κονδυλωμάτων με λέιζερ

Για την αφαίρεση των κονδυλωμάτων με λέιζερ, χρησιμοποιούνται δύο τύποι εγκαταστάσεων. Ορισμένα από αυτά χρησιμοποιούν θερμική ακτινοβολία, η οποία θερμαίνει και εξατμίζει αμέσως το υγρό στα παθολογικά κύτταρα, καταστρέφοντάς τα. Αυτός ο τύπος θεραπείας χρησιμοποιείται για την αφαίρεση κοινών, νηματωδών κονδυλωμάτων και γεννητικών οργάνων. Τα κονδυλώματα στα πέλματα των ποδιών προκαλούν σημαντική ενόχληση και αντιμετωπίζονται δύσκολα με χημικά. Τα καλύτερα αποτελέσματα επιτυγχάνονται με την αφαίρεση των πελματιαίων κονδυλωμάτων με λέιζερ του οποίου η επίδραση βασίζεται στη θερμική ακτινοβολία.

Ο δεύτερος τύπος εγκατάστασης λέιζερ καταστρέφει τα κονδυλώματα κολλώντας τα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων που τροφοδοτούν τον όγκο. Η ανάπτυξη, που στερείται την παροχή αίματος, σύντομα πεθαίνει και πέφτει, αφήνοντας καθαρό δέρμα στη θέση της. Αυτός ο τύπος λέιζερ είναι καλύτερος για την αφαίρεση πολλαπλών επίπεδων κονδυλωμάτων (συμπεριλαμβανομένων εκείνων στο πρόσωπο).

Απόσταση με ραδιομαχαίρι

Αυτή είναι η τελευταία εξέλιξη που επιτρέπει την ανώδυνη και αναίμακτη αφαίρεση των όγκων. Τα ραδιοκύματα υψηλής συχνότητας δημιουργούν ένα ισχυρό θερμικό αποτέλεσμα που θερμαίνει τα κύτταρα των κονδυλωμάτων και τα καταστρέφει από το εσωτερικό. Ταυτόχρονα, τα ραδιοκύματα απολυμαίνουν τις επιφάνειες και εμποδίζουν την εξάπλωση του ιού. Η μέθοδος είναι αρκετά ακριβή και πραγματοποιείται με τη χρήση συσκευής ραδιοκυμάτων υψηλής συχνότητας. Χρησιμοποιείται για την αφαίρεση όλων των τύπων κονδυλωμάτων.

Αφαίρεση με λέιζερ ή άζωτο: ποιο είναι καλύτερο;

Κάθε μία από αυτές τις μεθόδους έχει τα δικά της πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Το λέιζερ επιτρέπει τη γρήγορη και ανώδυνη αφαίρεση όλων των τύπων κονδυλωμάτων. Αυτή είναι η πιο σύγχρονη, ασφαλής και αποτελεσματική διαδικασία που εγγυάται την απουσία επιπλοκών και υποτροπών. Η ακτινοβολία λέιζερ καταστρέφει τον ιστό των κονδυλωμάτων και ταυτόχρονα πήζει τα αιμοφόρα αγγεία, αποτρέποντας τον κίνδυνο μόλυνσης. Η διαδικασία δεν απαιτεί μεγάλη περίοδο αποκατάστασης και εξαλείφει την πιθανότητα δημιουργίας ουλών.

Η διαδικασία κρυοκαταστροφής καταστρέφει τον ιστό ανάπτυξης λόγω εξαιρετικά χαμηλών θερμοκρασιών. Αυτή είναι μια από τις πιο προσιτές και ανώδυνες επεμβάσεις. Ωστόσο, εάν υπολογίσετε εσφαλμένα το βάθος έκθεσης, μπορεί να παραμείνει μια ουλή στο δέρμα. Όταν χρησιμοποιείτε υγρό άζωτο, η πλήρης επούλωση διαρκεί 10 έως 14 ημέρες.

Πόσο κοστίζει η αφαίρεση ενός κονδυλώματος;

Το κόστος των υπηρεσιών αφαίρεσης κονδυλωμάτων εξαρτάται από την τεχνική που χρησιμοποιείται, τον χρησιμοποιούμενο εξοπλισμό, τον τύπο και την περιοχή εντοπισμού των όγκων. Η φθηνότερη διαδικασία είναι η ηλεκτροπήξη. Δεύτερον είναι η μέθοδος κρυοκαταστροφής.

Το κόστος των διαδικασιών επηρεάζεται επίσης από την περιοχή κατοικίας.

Αφαιρέστε τα κονδυλώματα με φελαντίνα

Το Celandine είναι ένα φαρμακευτικό φυτό του οποίου ο χυμός έχει χρησιμοποιηθεί από καιρό για να καυτηριάζει τις δερματικές αυξήσεις. Η επίδρασή του είναι παρόμοια με τα χημικά με βάση τα αλκάλια. Η συγκομιδή του φυτού γίνεται κατά την περίοδο της ανθοφορίας, λαμβάνοντας προφυλάξεις για την αποφυγή εγκαυμάτων.

Τα κονδυλώματα αντιμετωπίζονται με φρέσκο χυμό 3-4 φορές την ημέρα, αποφεύγοντας την επαφή με υγιές δέρμα. Δεν πρέπει να περιμένετε άμεσα αποτελέσματα. Χρειάζονται 2 έως 3 εβδομάδες για να στεγνώσει και να πέσει η ανάπτυξη. Οι νέες αναπτύξεις στη βλεννογόνο μεμβράνη δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν με χυμό σελαντίνης, διαφορετικά δεν μπορεί να αποφευχθεί ένα χημικό έγκαυμα.

Πριν χρησιμοποιήσετε λαϊκές θεραπείες (χυμός φελαντίνας, ξύδι, λάδι δέντρου τσαγιού), συμβουλευτείτε το γιατρό σας και λάβετε τη συγκατάθεσή του για τις διαδικασίες.