Αφαίρεση θηλωμάτων στο σπίτι

Αυτοαφαίρεση θηλωμάτων με φαρμακευτική αγωγή

Το θηλώμα είναι κυρίως ένα καλοήθη νεόπλασμα. Η μορφολογική του σύσταση μπορεί να μην αλλάζει σε όλη τη διάρκεια της ζωής ενός ατόμου, αλλά μερικές φορές μπορεί να εκφυλιστεί σε κακοήθη όγκο.

Η εμφάνιση των αυξήσεων των θηλωμάτων προωθείται από έναν ιό. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, βρίσκεται στο σώμα του 90% του συνολικού πληθυσμού. Αυτό δεν οδηγεί πάντα στην ανάπτυξη θηλωμάτωσης. Βασικά, ξυπνά όταν εξασθενούν οι λειτουργίες του ανοσοποιητικού συστήματος του σώματος.

Λόγοι για την ανάπτυξη του ιού των θηλωμάτων

Σεξουαλική μετάδοση λοίμωξης από τον ιό των ανθρώπινων θηλωμάτων

Η μόλυνση με τον ιό των θηλωμάτων συμβαίνει μέσω της άμεσης επαφής μεταξύ ενός υγιούς και ενός άρρωστου ατόμου. Βασικά συμβαίνει αυτό:

 • Λόγω περιστασιακών σεξουαλικών επαφών όπου δεν χρησιμοποιήθηκε προστατευτική αντισύλληψη (προφυλακτικό).
 • Η μόλυνση μπορεί να συμβεί με επίσκεψη σε δημόσιους χώρους (λουτρά, σολάριουμ, πισίνες, σάουνες).
 • Εάν υπάρχουν πληγές στο δέρμα των χεριών (ακόμη και μικρές), ο κίνδυνος μόλυνσης αυξάνεται όταν τινάζετε τα χέρια με ένα άρρωστο άτομο.
 • Μη συμμόρφωση με βασικά πρότυπα γενικής και οικείας υγιεινής που σχετίζονται με την ατομική χρήση πετσετών, ψαλιδιών και χτενών.
 • Ένα νεογέννητο μπορεί να μολυνθεί κατά τη γέννηση περνώντας από το κανάλι γέννησης της μητέρας.

Τύποι θηλωμάτων

Μια ανάπτυξη θηλώματος εμφανίζεται ως ένα μικρό νεόπλασμα που προεξέχει ελαφρώς πάνω από την επιφάνεια του δέρματος. Η διάμετρός του μπορεί να φτάσει τα 10 mm. Τα σημεία όπου εμφανίζονται τα θηλώματα είναι οι μασχάλες, η περιοχή του λαιμού και του θώρακα, το περίνεο και τα εσωτερικά όργανα.

Οι αυξήσεις των θηλωμάτων μπορεί να εκδηλωθούν ως:

 1. Κοινό κονδυλώματα.Η πιο κοινή εκδήλωση του ιού των θηλωμάτων. Συνήθως έχει διάμετρο όχι μεγαλύτερη από 5 mm και στρογγυλεμένο σχήμα. Το χρώμα πρακτικά δεν διαφέρει από τη χρωστική του σώματος. Μερικές φορές μπορεί να είναι ελαφρώς καφέ και να έχει τραχιά επιφάνεια.

  Κοινό κονδυλώματα

  Πιο συχνά βρέθηκαν:

  • Στα χέρια.
  • Το κεφάλι, μπορεί να κρύβεται κάτω από τα μαλλιά.
  • Πτυχές δέρματος.
  • Στην περιοχή της βουβωνικής χώρας.
  • Στο λαιμό.
 2. ακρόχορδο.Ή κρεμασμένο θηλώμα. Αυτή η ποικιλία διαφέρει από άλλες στο ότι είναι προσαρτημένη στο σώμα με ένα λεπτό στέλεχος και η ανάπτυξή της δεν εμφανίζεται σε πλάτος, αλλά σε μήκος. Αυτό προκαλεί κάποια δυσφορία σε ένα άτομο. Επειδή καθώς μεγαλώνει, μπορεί εύκολα να καταστραφεί αν πιαστεί σε ρούχα.

  Νηματόμορφο θηλώμα

  Αυτός ο τύπος ανάπτυξης χαρακτηρίζεται επίσης από πολλαπλή ανάπτυξη. Εντοπίζονται σε αρκετά σημεία, κυρίως στο λεπτό δέρμα του λαιμού, των ματιών και του περίνεου.

 3. Εφηβικά θηλώματα.Αυτός ο τύπος θηλωμάτων μπορεί να θεωρηθεί η ασφαλέστερη ανάπτυξη. Πρακτικά δεν διαφέρουν στο χρώμα από το δέρμα και δεν είναι αισθητά. Και συνήθως εξαφανίζονται μετά την εφηβεία.

 4. Εφηβικά θηλώματα στο πρόσωπο
 5. Κονδυλώματα.Υπάρχουν δύο τύποι: επίπεδη και μυτερή. Εάν εμφανιστούν, ο ασθενής θα πρέπει να είναι προσεκτικός. Και πάρτε στα σοβαρά την εμφάνισή τους. Τείνουν να εξελιχθούν σε κακοήθη νεοπλάσματα. Μπορείτε να μολυνθείτε από αυτόν τον τύπο κονδυλώματος μέσω της σεξουαλικής επαφής.

  Κονδυλώματα ακμή

  Εντοπίζονται συχνά στους βλεννογόνους των εξωτερικών και εσωτερικών γεννητικών οργάνων ή γύρω από τον σφιγκτήρα του ορθού. Η εμφάνισή τους συχνά παρατηρείται στη στοματική κοιλότητα.

  Ένας άλλος κίνδυνος αυτών των αυξήσεων θηλωμάτων είναι η τάση τους να προκαλούν αυξημένο τραύμα. Μετά από αυτό, γίνονται σημεία εισόδου για λοιμώξεις.

Πότε μπορούν να αφαιρεθούν τα θηλώματα στο σπίτι;

Υπάρχουν κυρίως δύο λόγοι για την αφαίρεση των θηλωμάτων:

 1. Ιατρικός.Βασίζεται στην ικανότητα αυτού του τύπου νεοπλάσματος να μεταμορφώνεται σε κακοήθη κατάσταση. Για να το αποτρέψουν αυτό, καταφεύγουν σε μεθόδους χειρουργικής θεραπείας. Η αφαίρεση με νυστέρι είναι λιγότερο συχνή με λέιζερ ή κρυοκαταστροφή.
 2. Καλλυντικά.Αυτός ο λόγος οδηγεί σε αισθητικά προβλήματα, ιδιαίτερα στις γυναίκες.

Σε κάθε περίπτωση, η απόφαση για την αφαίρεση της ανάπτυξης του θηλώματος πρέπει να συντονίζεται με δερματολόγο. Και αν συνταγογραφήσει αφαίρεση, είναι καλύτερα να γίνεται σε εξωτερική βάση ή στο νοσοκομείο.

Δεδομένου ότι η ανεξάρτητη αφαίρεση αυτής της παθολογικής ανάπτυξης μπορεί να οδηγήσει σε:

 • Προκαλεί ανεπιθύμητα εγκαύματα στους περιβάλλοντες ιστούς.
 • Ανάπτυξη αιμορραγίας.
 • Ουλώδεις αλλαγές στο δέρμα.
 • Εάν η υγιεινή είναι ανεπαρκής, υπάρχει υψηλός κίνδυνος μόλυνσης του τραύματος.
 • Εάν η χειραγώγηση δεν έγινε σωστά, μπορεί να εμφανιστεί υποτροπή.
Βλάβη του θηλώματος

Υπάρχουν επίσης περιορισμοί σύμφωνα με τους οποίους η αφαίρεση θηλωμάτων και κονδυλωμάτων στο σπίτι θεωρείται αδύνατη.

Οι θηλωματώδεις αναπτύξεις δεν πρέπει να αγγίζονται ή να αφαιρούνται:

 • Όταν υπερτροφεί γρήγορα και αλλάζει χρώμα σε πιο σκούρους τόνους.
 • Εάν εντοπίζεται στο στόμα ή το λαιμό και στην περιοχή των ματιών ή των βλεφάρων.
 • Εάν το θηλώμα είναι κατεστραμμένο και αιμορραγεί ή αλλάξει σχήμα, η αφαίρεση στο σπίτι μπορεί να προκαλέσει επιπλοκές.

Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε ψαλίδι, ξυράφι ή μαχαίρι για να αφαιρέσετε τα θηλώματα. Εκτός από πηγές μόλυνσης, αυτά τα στοιχεία οδηγούν και στο αντίθετο αποτέλεσμα. Το θηλώμα μεγαλώνει ξανά, τείνει να εξελίσσεται γρήγορα και έχει πολλαπλό χαρακτήρα.

Κατά την αφαίρεση των θηλωμάτων στο σπίτι, συνιστάται η χρήση φαρμάκων που μπορούν να αγοραστούν στα φαρμακεία. Ή καταφύγετε στην παραδοσιακή ιατρική που σας επιτρέπει ο γιατρός.

Δεν πρέπει να επιδέσετε το πόδι του θηλώματος με κλωστές ή να καλύπτετε το σώμα ανάπτυξης με ταινία ή ταινία. Γιατί μετά τη χρήση τέτοιων συνταγών παραμένει μια αναισθητική ουλή και υπάρχει πιθανότητα μόλυνσης.

Εάν το θηλώμα εντοπίζεται στην οικεία περιοχή, η διαδικασία για την εξάλειψή του πρέπει να πραγματοποιείται μόνο από γιατρό και μόνο στο νοσοκομείο.

Αφαίρεση θηλωμάτων

Για να πραγματοποιήσετε υψηλής ποιότητας αφαίρεση θηλωμάτων και κονδυλωμάτων στο σπίτι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φάρμακα που πωλούνται στα φαρμακεία. Μια εναλλακτική λύση σε αυτή τη μέθοδο είναι η χρήση λαϊκών συνταγών.

 1. Χρήση φαρμάκων με βάση αλκαλικές ενώσεις.Πριν από τη διεξαγωγή μιας τέτοιας διαδικασίας, το δέρμα γύρω από το θήλωμα ή το κονδυλωμάτων πρέπει να υποβληθεί σε θεραπεία. Αυτό μπορεί να γίνει με μια λιπαρή κρέμα που έχει αναπλαστική δράση.

  Στη συνέχεια, μια μικρή σταγόνα του φαρμάκου εφαρμόζεται στο κέντρο του θηλώματος. Αυτός ο χειρισμός μπορεί να επαναληφθεί εάν το θηλώμα δεν εξαφανιστεί μετά από τρεις ημέρες.

 2. Θετική δυναμική μπορεί να επιτευχθεί στη θεραπεία των θηλωμάτωνχρησιμοποιώντας κρυοκαταστροφή. Για να γίνει αυτό, δεν είναι απαραίτητο να επισκεφθείτε ακριβές κλινικές, αρκεί να αγοράσετε φάρμακα με αποτέλεσμα κατάψυξης.

  Αφού εφαρμοστούν αυτά τα φάρμακα στην επιφάνεια της ανάπτυξης, παγώνει. Αυτό οδηγεί σε διακοπή της παροχής αίματος στο θήλωμα, με αποτέλεσμα να πεθάνει και να εξαφανιστεί.

 3. Φάρμακα καυτηριασμού με βάση το δηλητήριο.Είναι πολύ αποτελεσματικά κατά των κρεμασμένων θηλωμάτων. Παρέχουν καλά αποτελέσματα. Μετά τη χρήση τους, πολύ σπάνια παρατηρείται υποτροπή της παθολογικής ανάπτυξης. Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιούνται φάρμακα που περιέχουν φαινόλη. Είναι ισχυρό δηλητήριο. Για να μην βλάψει το παρακείμενο δέρμα, το φάρμακο χρησιμοποιείται κυκλικά. Μετά την πρώτη εφαρμογή του φαρμάκου, πρέπει να περάσουν τουλάχιστον 15 λεπτά, μετά την οποία εφαρμόζεται η επόμενη στρώση.

  Το πιο σημαντικό πράγμα κατά τη χρήση αυτών των φαρμάκων είναι να προσδιορίσετε την ακριβή δοσολογία (προσδιορίστε πόσες στρώσεις πρέπει να εφαρμοστούν). Μόνο ένας γιατρός πρέπει να λάβει μια τέτοια απόφαση.

 4. Διαλύματα οργανικής προέλευσης.Αυτή η ομάδα φαρμακολογικών φαρμάκων περιλαμβάνει:

  • ένα παρασκεύασμα με βάση το σαλικυλικό και το γαλακτικό οξύ.
  • Προϊόν με βάση την ποδοφυλλοτοξίνη.

  Όταν χρησιμοποιείτε ένα όξινο φάρμακο, αρκεί μια μόνο εφαρμογή μιας σταγόνας του φαρμάκου. Ωστόσο, εάν απαιτείται επαναλαμβανόμενη εφαρμογή, αυτός ο χειρισμός μπορεί να επαναληφθεί όχι νωρίτερα από δύο ημέρες αργότερα.

  Η χρήση ενός φαρμάκου που περιέχει ποδοφυλλοτοξίνη παρουσιάζει μερικές φορές κάποιες δυσκολίες, καθώς πρέπει να χρησιμοποιείται δύο φορές την ημέρα σύμφωνα με ένα σαφές πρόγραμμα χρήσης κάθε 12 ώρες. Η θεραπεία διαρκεί τρεις ημέρες.

 5. Επιθέματα θηλώματος.Γύψοι για τη θεραπεία των θηλωμάτων στο σπίτιΗ χημική του σύνθεση περιέχει ουσίες που προάγουν την απόρριψη θηλωμάτων ή κονδυλωμάτων. Για να γίνει αυτό, συνδέεται απευθείας στο θηλώμα και δεν αφαιρείται για μια εβδομάδα. Όταν αφαιρεθεί το έμπλαστρο, η ανάπτυξη των θηλωμάτων απωθείται. Μερικές φορές δεν είναι δυνατή η αφαίρεση του θηλώματος την πρώτη φορά, τότε η διαδικασία πρέπει να επαναληφθεί ξανά.

 6. Θεραπευτικό στυλό.Το κύριο συστατικό αυτού του φαρμάκου είναι ο νιτρικός άργυρος. Έχει καλή βακτηριοκτόνο και καυτηριαστική δράση. Αφού υγρανθεί η πένα με νερό, ο κορμός και η επιφάνεια του θηλώματος υποβάλλονται σε επεξεργασία με αυτό. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, αυτός ο χειρισμός μπορεί να γίνει δύο ή τρεις φορές.

Θεραπεία με λαϊκές θεραπείες

Για να θεραπεύσετε αυτήν την παθολογία, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φαρμακευτικά βότανα, ορισμένους τύπους οικιακών χημικών ουσιών και λαχανικά.

 1. Χόρτο CelandineΛέγεται ευρέως ο θηλυκός. Με τη βοήθειά του, μπορείτε να αφαιρέσετε θηλώματα και κονδυλώματα στο ανθρώπινο σώμα, εκτός από την αδυναμία χρήσης του στο πρόσωπο και στα οικεία όργανα.

  Celandine που εξαφανίζει τα θηλώματα στο σπίτι

  Πριν από τη χρήση, το βότανο φελαντίνα ψιλοκόβεται σε μηχανή κοπής κρέατος μαζί με το ρίζωμα. Η προκύπτουσα ουσία τυλίγεται σε γάζα και τυλίγεται. Ο χυμός χύνεται σε ένα γυάλινο δοχείο και προστίθεται ίση ποσότητα 40 τοις εκατό αλκοόλ ή βότκας. Το υγρό πρέπει να ζυμωθεί και μόνο τότε είναι έτοιμο για χρήση.

  Το προκύπτον βάμμα εφαρμόζεται σε θηλώματα ή κονδυλώματα για 3 εβδομάδες. περισσότερες από 6 αναπτύξεις δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν ταυτόχρονα.

  Είναι πολύ σημαντικό να συλλέγετε το φελαντίνα κατά την περίοδο της ταχείας ανθοφορίας του, δηλαδή τον Μάιο και τον Ιούνιο. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου υπάρχει η υψηλότερη συγκέντρωση ενεργών συστατικών στη σύνθεσή του.

 2. σαπούνι πλυντηρίου.Για να απαλλαγείτε από θηλώματα και κονδυλώματα, το σαπούνι πλυντηρίου με ένδειξη 65% είναι το καλύτερο. Η διαδικασία θεραπείας πραγματοποιείται πριν από τον ύπνο. Για να το κάνετε αυτό, εφαρμόστε μια πάστα σαπουνιού πλυντηρίου αραιωμένη με νερό στην περιοχή των κονδυλωμάτων. Το πρωί, το αποξηραμένο σαπούνι πλυντηρίου αφαιρείται με ζεστό νερό. Ένας τέτοιος χειρισμός επιτρέπεται για 4 ημέρες. Εάν το θετικό αποτέλεσμα είναι ατελές ή απουσιάζει, η διαδικασία μπορεί να επαναληφθεί μετά από 2 εβδομάδες. Το σαπούνι πίσσας με βάση την πίσσα σημύδας έχει το ίδιο αποτέλεσμα.

 3. Χρησιμοποιήστε σκόρδο.Η αλοιφή με βάση το σκόρδο θα βοηθήσει στην αφαίρεση των θηλωμάτωνΤο σκόρδο έχει ισχυρή βακτηριοκτόνο δράση και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την εξάλειψη των θηλωμάτων. Για να το κάνετε αυτό, πρέπει να περάσετε μερικές σκελίδες σκόρδο από ένα μπλέντερ ή ένα μύλο κρέατος και να ανακατέψετε με ελαιόλαδο ή υγρό μέλι. Ανακατέψτε καλά και εφαρμόστε στην περιοχή των θηλωμάτων για 15 λεπτά. Το υπόλοιπο μείγμα ξεπλένεται κάτω από τρεχούμενο νερό. Ο χειρισμός πραγματοποιείται όχι περισσότερο από δύο φορές την ημέρα για 7 ημέρες.

 4. ξύδι και κρεμμύδι.Αυτός ο συνδυασμός προϊόντων δεν πρέπει να χρησιμοποιείται εάν οι αυξήσεις των θηλωμάτων εντοπίζονται στο πρόσωπο, στο στοματικό βλεννογόνο ή στα γεννητικά όργανα. Λόγω του γεγονότος ότι το οξικό οξύ μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό και εγκαύματα στους περιβάλλοντες ιστούς.

  Για να προετοιμάσετε τη φαρμακευτική σύνθεση, πρέπει να ρίξετε ξύδι πάνω από ένα μεσαίου μεγέθους κρεμμύδι και να το αφήσετε για 3 ώρες. Στη συνέχεια κόψτε το κρεμμύδι στη μέση και στερεώστε το με έναν επίδεσμο στο σώμα στο σημείο όπου βρίσκεται το θηλώμα. Αυτή η διαδικασία πραγματοποιείται πριν από τον ύπνο και το πρωί ο επίδεσμος αφαιρείται και πλένεται με κρύο νερό.

 5. Φρεσκοστυμμένος χυμός πατάτας.Ο χυμός πατάτας εξαλείφει τα θηλώματα σε οικεία μέρηΑυτή η μέθοδος θεραπείας μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη θεραπεία των θηλωμάτων που βρίσκονται στα γεννητικά όργανα, το περίνεο και το ορθό. Για να το κάνετε αυτό, μπορείτε να τρίψετε τα φρούτα της πατάτας μέσω ενός λεπτού τρίφτη ή να χρησιμοποιήσετε έναν μύλο κρέατος. Ο πολτός που προκύπτει συμπιέζεται έξω και η επιφάνεια του θηλώματος αντιμετωπίζεται δύο φορές την ημέρα.

 6. Είδος καστανιάς.Φρούτα ιπποκαστανιάς – μια λαϊκή θεραπεία για τα θηλώματαΈνα καλό αποτέλεσμα μπορεί να επιτευχθεί εάν το χρησιμοποιείτε ως πρόσθετο όταν κάνετε μπάνιο. Για να το κάνετε αυτό, πρέπει να πάρετε περίπου μισό κουβά κάστανα και να τα αχνίσετε με βραστό νερό για 12 ώρες. Αφού χωρίσετε τα κάστανα, προσθέστε νερό στο μπάνιο.

  Αυτή η διαδικασία μπορεί να γίνει κάθε μέρα για μια εβδομάδα.

 7. Καλανχόη.Τα φύλλα Kalanchoe χρησιμοποιούνται ως κομπρέσα για θηλώματαΤα φύλλα αυτού του φυτού πρέπει να χρησιμοποιούνται πριν πάτε για ύπνο. Για να το κάνετε αυτό, στερεώστε τα με έναν επίδεσμο ή αυτοκόλλητο γύψο στην περιοχή του θηλώματος. Για να ενισχυθεί το αποτέλεσμα, η πληγείσα επιφάνεια μπορεί να τυλιχτεί με σελοφάν.

 8. Μπανανόφλουδα.Μπορεί να χρησιμοποιηθεί με τρίψιμο στην επιφάνεια του θηλώματος. Προκαυτηριάστε το με αλκοολούχο διάλυμα ιωδίου.

 9. πρωτεΐνηπρέπει να εφαρμοστεί στην επιφάνεια του θηλώματος, μετά την ξήρανση η διαδικασία επαναλαμβάνεται ξανά.

 10. καρυδιά(νεαρά φρούτα), περασμένα από μηχανή κοπής κρέατος ή μπλέντερ, κομμένα στη μέση με κηροζίνη. Μετά από αυτό ηρεμεί για 20 ημέρες. Για την αντιμετώπιση των θηλωμάτων εφαρμόζεται καθημερινά στην επιφάνειά τους. Δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για περισσότερο από 3 εβδομάδες.

Θηλώματα και εγκυμοσύνη

Οι γιατροί δεν συνιστούν στις έγκυες γυναίκες να αφαιρούν θηλώματα

Οι περισσότερες επιστημονικές μελέτες καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι ο ιός HPV δεν αποτελεί κίνδυνο για τη μέλλουσα μητέρα και το μωρό της.

Η αφαίρεση των θηλωμάτων γίνεται καλύτερα μετά τον τοκετό. Δεδομένου ότι η χρήση οποιουδήποτε τύπου φαρμάκου μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη ανεπιθύμητων παρενεργειών τόσο στη μητέρα όσο και στο έμβρυο.

Η θεραπεία στο σπίτι απαγορεύεται κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Μόνο σε ακραίες περιπτώσεις, όταν τα θηλώματα αποτελούν πραγματική απειλή (ανάπτυξη σε κακοήθη όγκο), μπορεί να χρησιμοποιηθεί ηλεκτροπηξία, θεραπεία με λέιζερ ή κρυοκαταστροφή.

Δραστηριότητες μετά την αφαίρεση των θηλωμάτων

Εάν ένα θηλώμα ή κονδυλώματα απορριφθεί μετά τη χρήση αυτών των τεχνικών,Πρέπει να ακολουθούνται οι ακόλουθες συστάσεις:

 • Κατά το ντους ή το μπάνιο, οι περιοχές του σώματος όπου εντοπίστηκαν θηλώματα δεν πρέπει να υπόκεινται σε μηχανική καταπόνηση (μαστίγιο με σκούπα, τρίψιμο με πετσέτα).
 • Εάν η ανάπτυξη δεν έχει αφαιρεθεί εντελώς, μην προσπαθήσετε να την αφαιρέσετε με ψαλίδι ή άλλα αυτοσχέδια μέσα.
 • Αποφύγετε το άμεσο ηλιακό φως.
 • Αντιμετωπίστε την πληγή με αντισηπτικά, διατηρήστε την καθαρή και χρησιμοποιήστε αποστειρωμένους επίδεσμους από βαμβακερή γάζα.

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι τα θηλώματα είναι μόνο συνέπεια μόλυνσης από τον ιό των ανθρώπινων θηλωμάτων. Είναι συμπτώματα της και επομένως υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να υποτροπιάσουν.

Για να αποφευχθεί αυτό, είναι απαραίτητο να καταφύγουμε σε φαρμακευτική θεραπεία για αυτήν την παθολογία.